Helyezés blog

Számos témában az Interneten megtalálható érdekes témákkal foglalkozik blogunk, köztük a székhelyszolgáltatás, online tanulás, vagyonvédelem, magyar és külföldi szállásokon át a tudományos cikkekig, mint például biotechnológia, orvostudomány, stb.

Aromaterápia és biokozmetika

2012.09.12. 12:33 helyezes

Aromaterápia és biokozmetika Krizsány Ildikó kozmetikus weboldalán.

Az aromaterápia a növények azon felhasználási területe, amely az illóolajokkal foglalkozik.

AZ AROMATERÁPIÁRÓL ÁLTALÁBAN

A növények egyik felhasználási területe az aromaterápia, amely az illóolajokkal foglalkozik.

Napjainkban ismét nagy teret hódít az aromaterápia mert a szintetikus szépségápolás mellett ismét reneszánszát éli az aromaterápia, amely a biokozmetika egyik alap pillére. Ez azt jelenti, hogy a termékek nem tartalmaznak mesterséges tartósítószert, szintetikus színezőanyagot, kémiai származékokat, ásványi olajakat.

Az aromaterápia alkalmával a növények illóolajait kivonják a növényekből. Az illóolajakat általában a növény hormonjának vagy életerejének tartják, melyet a növény különböző részeiből (levelek, magvak, virágok, gyökerek, fás részekből…) vonják ki.

Az aromaterápia és az illóolajok kozmetikai felhasználása

A szépségápolás mellett a testápolásban is jelentős szerepet kap az aromaterápia, mint biokozmetika. A bőr meghálálja a törődést mert az aromaterápiából készült kozmetikum élő anyag amely táplálja a bőrt , vitalitását visszaadja. Az aromaterápia kitűnő megoldást nyújt a haj és körömápolásban is.

Az illóolajok úgy hatnak, hogy nem maradnak a bőr felszínén, hanem felszívódnak és a bőrsejtekbe jutva optimalizálják a bőr állapotát, serkentik a bőr megújuló képességét majd a véráramba kerülve távolabbi területekre, szervekbe is eljut, kifejtve ott pozitív hatását.

Az aromaterápia, mint biokozmetika

A biotáplálkozás mellett ezért a biokozmetika is jelentős szerepet kapnak napjainkban. A biokozmetika használatával kevesebb az irritáció, kipirosodás, bőrszárazság, viszketés, hámlás, gyulladásos elváltozás. Más szóval a biokozmetikumok nem allergizálják a bőrt.

Szólj hozzá!

Címkék: aromaterápia biokozmetika

A bejegyzés trackback címe:

https://helyezes.blog.hu/api/trackback/id/tr334772427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása