Helyezés blog

Számos témában az Interneten megtalálható érdekes témákkal foglalkozik blogunk, köztük a székhelyszolgáltatás, online tanulás, vagyonvédelem, magyar és külföldi szállásokon át a tudományos cikkekig, mint például biotechnológia, orvostudomány, stb.

A selyemfestés napjainkban elterjedtebb kikapcsolódás

2012.12.25. 15:12 helyezes

A selyemfestés egy egyre elterjedtebb kikapcsolódásra, illetve szebbnél szebb képek, stb. elkészítésére alkalmas technika folyamat, amely selyemfestés tanfolyam keretén belül ismerhető meg. A selyemfestés 4 technikai lehetőséget foglal magában, amelyekkel érdemes közelebbről is megismerkedni.

Az első technika, az a mandala technika, amelyre a selyemfestés tanfolyamon belül a második napon kerül sor. A mandala technika megismerésekor elengedhetetlen a kontúrozás elsajátítása. A tökéletes mandala elkészítéséhez elengedhetetlen ennek a megtanulása. Átlagosan minden selyemfestő tanfolyam résztvevőnek első alkalommal sikerül, mivel nagyon aprólékos tanulást biztosítunk. 
A második technika, a vizes technika. A víznek hatalmas szerepe van a selyemfestés elsajátításához. A harmónia egyik alap tényezője a selyem és a festék mellett. A látszattal ellentétben a vízzel való dolgozás nagyon nehéz, sok apró lépésből áll, amelyeket nagy odafigyelés kell hogy övezzen, hiszen a rossz mozdulatok által okozott hibát nagyon nehéz kijavítani. Lényege a vizes selyemre felvitt sötét színeknek a megmunkálása. Ezzel a technikával szintén a 2. selyemfestés tanfolyam napján kerítünk sort.

A harmadik technika az akvarell technika, amely esetében a kifeszített selyemre egy speciális alapozó megmunkálása, illetve megszáradása után kezdhetünk hozzá az akvarellfestéshez. A nagy koncentráció, és a színek lehető legjobb megválasztása az alap feladat. Akvarell technikával általában virágok készülnek, amelyekre a sötét alapon világosabb színek a jellemzőek.
Az utolsó technika az a műanyag technika, amely felhasználásával a 3D hatás keltése a cél. Lényege, hogy a síkfelületeken domború motívumokat alkotunk, amelyet nagy ámulat szokott övezni.

Ha bármelyik technika elsajátítása szimpatikus, abban az esetben Varga Adrienne által meghirdetett selyemfestő tanfolyam lehetőséget biztosít erre.

Szólj hozzá!

Címkék: selyemfestés selyemfestés tanfolyam

A bejegyzés trackback címe:

https://helyezes.blog.hu/api/trackback/id/tr394972948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása